Home

Hiski karjalan tietokanta

7. Luovutetun Karjalan kirkonkirjat HisKissä 1/6 Seurakunta Kastettuja Vihittyjä Haudattuja Sisäänmuutt. Poismuutt. Seurakunta Kastettuja Vihittyjä Haudattuja Sisäänmuuttaneita.. Luovutetun Karjalan pitäjä- ja kylähistorioita. Tiedot päivitetty 24.7.2013. Koprala : kylä Karjalan kannaksella. 1979. Kähönen, Ester: Vanha Äyräpää 1 : vuoteen 1700

Suomen Sukututkimusseura HisKi

Karjala-tietokanta - Home Faceboo

Käsitteiden väliset yhteydet merkitään tietokantatauluihin pää- ja viiteavainten avulla. Tietokantataulussa oleva pääavain on kullekin riville (eli käsitteen ilmentymälle) uniikki, ja sitä voidaan käyttää käsitteen tunnistamiseen. Esimerkiksi hotellissa huoneen numero voisi olla Huone-käsitteen pääavain, ja opiskelijan tietoja tallentavassa palvelussa opiskelijanumero voisi olla Opiskelija-käsitteen pääavain. Tämä tarkoittaisi sitä, että jokaisella huoneella tulee olla eri numero, ja jokaisella opiskelijalla tulee olla eri opiskelijanumero.Sukunimen muuttaminen on mahdollista. Nykyinen Suomen nimilaki lhtee yleens siit, ett sukunimen pitisi lyty omasta suvusta (isnpuoleisesta/idinpuoleisesta) viiden sukupolven ajalta. Nykyn on mahdollisuus hakea sukunimeksi mys nimi, joiden kyttj on kuollut, eli nimi ei ole en kytss.

Karjala-tietokantasäätiö Karjalan historia

 1. Huomaa: Sukunimet HisKi:ssa ovat yleens normalisoimatta (eli ne ovat kirkonkirjamuodossa),  joten jos tietoa ei lydy, yrit selvitt suvusta aikaisempina vuosisatoina kytetyt eri nimimuodot,  esimerkiksi  Ikonen < Igoin/Iggoin;  Makkonen < Mackoin; Khknen < Khkin/Kchkoin jne.
 2. Esimerkiksi hotellin varaustilanteen tallentava tietokanta voisi sisältää tietokantataulun Huone, joka voi sisältää tiedon huoneen numerosta, huoneen koosta, kerroksesta sekä huoneen tyypistä. Alla tietokantataulu Huone sekä siihen liittyvää esimerkkitietoa. Kukin rivi kuvaa yhden huoneen.
 3. en) hakijapalvelut@xamk.fi Katso tarkemmat yhteystiedot: Hakijapalvelut

SAMPO-tietokanta Karjalan Sivistysseur

 1. Haettu henkil lytyi. Jatka sukuselvitystyt internetiss. Tarkista - jos se on mahdollista - saamasi HisKi-tiedot alkuperislhteist, eli kirkonkirjoista tai kirkonkirjojen mikrofilmeilt/mikrokorteilta.
 2. Venäl. puolitopografinen kartta 1:252.000 Karjalan kannas-Pietari ymp. ca. Venäl. topografinen kartta 1:200.000 Karjalan kannas koill. 1933.jpg
 3. Karjalan kannalta Kiinan potentiaalin ratkaisee, missä määrin Suomi ja muut Pohjoismaat ovat kiinnostuneet kytkeytymään logistisesti Karjalan kautta kohti Kiinan valtavia markkinoita
 4.                        I  Kotiarkisto  I  Kansallisarkisto  I  Muut arkistot  I

Karjala-tietokanta - XAM

Kansallisarkisto ottaa vastaan ja silytt valtion virastojen ja laitosten arkistoja, kirkollisia ja kunnallisia arkistoja, yksityisi arkistoja sek asiakirjajljennksi (mikrofilmit). Ns. luovutetun alueen kunnallisten viranomaisten arkistot silytetn Kansallisarkiston Mikkelin arkistossa/toimipisteess; Petsamon arkisto kuitenkin Kansallisarkiston Oulun arkistossa. Bilateraalinen polveutumistutkimus, eli sukulaisuutta tutkitaan sek isn ett idin puolelta, on yleistymss.

Maakunta-arkistoissa on yleens omalta alueeltaan seurakuntien rippi- ja lastenkirjat sek  historiakirjat eli syntyneiden-vihittyjen-kuolleiden luettelot ja SSS-filmit ja SSS-kortit. online-tietokanta käännös sanakirjassa suomi - turkki Glosbessa, ilmaisessa online-sanakirjassa. Selaa miljoonia sanoja ja sanontoja kaikilla kielillä Karjalan tasavallan valtionarkistossa Petroskoissa olevat luovutettua Karjalaa koskevat arkistot.  Lyhyt arkistoluettelo (koonnut Tapio Hmynen). Pset sislle  ns. wanhoihin ksialoihin,  eli vanhoihin kirjaimistoihin ja kirjoitustyyleihinSukututkimusoppaat auttavat sukututkimusharrastuksessa. Samalla sukututkimusoppaat opastavat sukututkimukseen liittyviss kytnnn asioissa. Sukututkimuskursseilla ksitelln/ esitelln sukututkimusopaskirjallisuutta.  

MAP-mormonikirkon laatima International Genealogical Index -kortisto  eli  IGI-kortisto  lytyy mys joissakin maakunta-arkistoissa ja maakuntakirjastoissa sek Kansallisarkistossa (KA) eli entisess Valtionarkistossa (VA). Etelä-Karjalan kansalaisopisto. Kielet Haku

Kuvissa esiintyvät paikkakunnat ja henkilöt on listattu kuvien yhteyteen silloin, kun nämä on pystytty tunnistamaan. Kuvia on mahdollista etsiä arkistosta niin henkilöiden, paikkakuntien, vuosiluvun kuin niihin tehtyjen merkintöjenkin perusteella. Sukunimen hakemus tehdn maistraattiin. Mikli haettava nimi on hakijasta katsottuna kolmen sukupolven ajalta, tekee ptksen maistraatti.  Huovila, Marja - Liskola, Pirkko - Piilahti, Kari-Matti (2009). Sukututkimuksen ksikirja. WSOY, Helsinki:Juva.       Kirja pyrkii johdattamaan sukututkimuslhdeaineistoihin uudella tavalla: harrastesukututkijan sukututkimuspaketin ja sukututkimusvinkkien jlkeen kaksi historiantutkijaa tuo esille uusimpia lhdeaineistoja.     Kirjassa on hyv sukututkimuslhdekirjallisuuden esittely sek samoin hyv  Suomen historian katsaus sukututkimukseen limitettyn ja laaja asiasanahakemisto. Tietokanta on kokoelma tiettyyn aihepiiriin liittyviä säilytettäviä tietoja. Tietokannan luominen liittyy jonkinlaisen organisaation, yrityksen tai muun yhteisön tarpeeseen säilöä ja hakea tietoa. Esimerkiksi yliopiston tulee pitää kirjaa opiskelijoista sekä heidän opintomenestyksestä, hotellit tarvitsevat tietoa hotellin huoneiden varauksista, ja kauppaketjut pitävät kirjaa kirjaa asiakkaistaan sekä heidän ostoksista.

Video: Suku 2019: Karjala-tietokanta - YouTub

Tietokanta

Sukututkimu

Sukunimen tarpeellisuuden ymmrt, kun esimerkiksi katselee ja samalla miettii seuraavaa sukuketjua: Johan Henrikssonin poika saattoi olla  Petter Johansson, hnen poikansa  Johan Pettersson ja hnen poikansa Henrik Johansson ja hnen poikansa  Johan Henriksson - ja niin edelleen.  Vuosisatojen kuluessa tulikin tarve kehitt "pysyv lisnimi", mist kehittyi nykyinen sukunimi. Rippikirjat vastaavat seurakuntien myhempi vestluetteloita. Rippikirjoista lytyy kylittin ja taloittain seurakunnan kaikki ripill/ehtoollisella kyneet. Lisksi rippikirjoihin tehtiin mys merkintj asianomaisten syntym- ja kuolinajoista, muutoista, kristinopin tiedoista, luku- ja kirjoitustaidosta ym. asioista. Karskela, Sirkka (1983). Sukututkijan tietokirja. Finnroots inc. Kirjapaino M. Ek ky, Naantali. 344 s.       Erinomainen manuaaliseen, perinteelliseen sukututkimukseen opastava kirja. Kirjassa esitelln  muun muassa entisajan hallinto sek  vesthistorialliset asiakirjat.

SKR:n Pohjois-Karjalan rahasto, tammikuun haku - Aurora-tietokanta

The Ellis Island Research Experience: From Home. Although Ellis Island and the American Family Immigration History Center are closed, our research associates are ready to help you Karjalan historiaa. Ruotsin ja Venäjän välistä uskonnollista ja hallinnollista taistelua käytiin seitsemänsataa vuotta Karjalan alue joutui jälleen sotanäyttämöksi talvisodan puhjettua 30.11.1939 ( 1 ) sukututkimuskurssien vanhojen ksialojen kursseilla,  ( 2 ) tutustumalla sukututkimusoppaisiin ja/tai vanhojen ksialojen oppaisiin,  ( 3 ) lhtemll liikkeelle 1900-luvun alun ja 1800-luvun lopun ksialoista ja etenemll vanhempiin vuosikymmeniin ja vuosisatoihin,  ( 4 ) opiskelemalla vanhoja ksialoja kursseilla ja oppaista.

Jos tunnistit itsesi ja Solita kiinnostaisi myös sinua työpaikkana, etsimme parhaillaan uusia kehittymishaluisia tietokanta- ja tietovarastointiosaajia kouluttautumaan tulevaisuuden Data.. Annetaan lista, mit tietoja haetaan, esimerkiksi: - kenen poika/tytr, eli kuka on is ja iti sek pyydetn heidn tietonsa, - aviopuoliso, sisarukset, lapset, - syntym-, kaste-, vihkim- ja kuolinajat, - muutot, - kyl sek tilannimi ja rekisterinumero - entisajan sty eli ammattitiedot - muut tiedot, mm. lhde: kirkonkirja ja kirkonkirjasivu. Kankaanp, Matti J. & Kiiski, Tuula & Uschanov, Elisabeth (2006). Sukututkimus askel askeleelta. Suomen Sukututkimusseura. Karisto, Hmeenlinna. 150 s.       Monipuolinen, hyv perusopas. Esittelee kirkonkirjatyypit. Mys muuta tietoa. Pohjautuu ruotsalaiseen sukututkimusoppaaseen. Esimerkeiss seurataan - kuten yleens - yhden suvun vaiheita.       Ennen kirjan esimerkkeihin tutustumista kannattaa opiskella vanhoja ksialoja sukututkimuskurssilla ja/tai vanhojen ksialojen oppaista.( 6 ) Tulosta-kohtaan muuta valikosta tulostapahtuma riittvn suureksi, esim. 100/250 tapahtumaa. Karjalan Sissit by KARJALAN SISSIT, released 19 February 2011 1. Elämä Juoksuhaudoissa 2. Eilinen We're honored to present once again this lost classic celebrating Karjalan Sissit's 10th year..

Johdanto tietokantoihin - Tietokantojen perusteet, syksy 201

Sukunimi on muodostunut eri tavoin. Sukunimeksi kehittyneen lisnimen perustana voi olla * ominaisuus tai ammatti  taikka * liika- tai lisnimi, * kasvi- tai elinkunnan mukaan saatu nimi, * maantieteellisen ilmin tai paikan taikka * talon mukaan saatu nimi, * pyhimyksen nimi tai * isn nimi.   Punkaharju - Punkaharju - Itä-Karjalan Kansanopisto - Itä-Karjalan kansanopisto is located in Punkaharju, on the beautiful island of Vaahersalo, on the shore.. Seurakunnan yhteystiedot lytyvt Internetist. Klikkaa:     www.evl.fi  Klikkaa kirkon psivulta  > Yhteystietoja  >  Seurakunnat  > Klikkaa sitten vlisivun ylvalikosta seurakunnan alkukirjain ja sitten       >  Seurakunta  > Klikkaa seurakunnan etusivun valikosta > Yhteystietoja/Henkilkunta.

Tietokanta - Wikipedi

Löydä nopeasti parhaat Etelä karjalan tarjoukset Ilmoitusopas.fi sivustolta. Olemme keränneet sinulle 55 ilmoitusta monilta ilmoittelusivustot | Perustieto saadaan lhiympristss | Sukututkimustietoa | Sukukirjat ja -oppaat | Kirkkoherranvirastot | Kirjastot | Arkistot |  Erikoissukututkimusta/ ortodoksisukujen tutkiminen | Sukututkimusohjelmia | Sukututkijalle hydyllisi tiedonlhteit | Liitteet |   Kirjastot.fi :n tuottama Frank-monihaku on palvelu, jolla voi hakea samanaikaisesti suomalaisten kirjastojen aineistotietokannoista. Frank-monihaku on tarkoitettu aineiston paikantamiseen, eli Frank-monihaun avulla on mahdollisuus saada selville, mist kirjastoista aineisto on saatavilla. Haku tapahtuu esimerkiksi Tekij/ Nimeke/ Asiasana -haulla. Etunimimuutoksen tekeminen  on Suomessa helppoa. Jos 15 vuotta tyttnyt ei ole tyytyvinen etunimeens, hn voi muuttaa etunimens maistraatissa ilman perusteluja yhden kerran ilmoitusmenettelyll, eli tekemll ilmoituksen kotikunnan alueen maistraattiin. Etunimen/etunimien (enintn nelj) tulee olla nimilain mukainen.  -Jos jostakin syyst haluaa muuttaa etunimens toisen kerran, on silloin tehtv asiasta hakemus mihin tahansa maistraattiin. Nimenmuutos tytyy perustella. Nimen/nimien tytyy olla nimilain mukaisia. Jos haetaan uutta nime, hakemuksen ksittelee nimilautakunta. Jos haluaa palata aikaisempaan, alkuperiseen etunimeens, ei nimilautakunnan lausuntoa tarvita. Muutospts (hakemusmenettely) on maksullinen. 

Tietokanta - AINEISTO JA TIETOKANNAT - Karjalan tasavallan

Suomen Sukututkimusseuran kirjaston koko tietokantaan voi tutustua nettiosoitteessa: www.genealogia.fi/  (Klikkaa aloitussivun ylvalikosta > Kirjasto >> Kirjastotietokannan linkki) Nykyn on jossakin mrin yleistynyt, ett sukukirjassa tai muussa sukujulkaisussa  saatetaan esitell suvun varhaispolvet ja myhemmt polvet eri tavalla. Alkuun muutamassa varhaispolvessa voidaan seurata vain sit lapsijonoa, joka kuuluu esivanhempien sukupolviketjuun esimerkiksi sukutalon haltijana (ks. tekemni esimerkki: Rkkyln Khkset). Sukupolviketjussa on kuvaus henkilst, hnen puolisostaan ja lapsistaan: kantais * poika * pojanpoika * pojanpojanpoika * pojanpojanpojanpoika. Kun  sukujulkaisun jlkipolviselvityksen tauluissa tullaan esimerkiksi 1800-luvulle, aloitetaan syntyneiden sukuhaarojen laajempi kuvaus. Tm sukujulkaisun rajaus -menetelm vhent paljon kirjan tai muun julkaisun tekstisivumr, mutta sukututkimusta lukevien kannalta se voi olla harmillista, koska sukujulkaisua lukeva ei lydkn etsimin tietoja koko jlkelisjoukosta.

Nykyaika arvostaa sukututkimusta, mikrohistoriatutkimusta. Sukututkimus tuo uusia tietoja ja nkkulmia historiantutkimukseen. Sukututkimuksen taustalla on maaginen yhteydentunne - sukusiteet koetaan vahvoina. Sukujuuriaan etsiessn monet toivovat lytvns mielenkiintoisia ihmisi ja jopa merkkihenkilit ja stylisnimi. Nykysukututkija kuitenkin ilahtuu lytessn suvustaan tavallisia ja jopa arveluttaviakin tietoja. Jokaisen suvun elmnvaiheissa on ollut nousuja ja laskuja, vasta- ja mytmke. Elmnvaiheiden vaihtelevuus tuo mielenkiintoa sukututkimukseen. Suvun nousu tapahtumien ja murrosten aiheuttamista huonoista lhtkohdista - elmss prjminen - kertoo sukuun ja sen yksiln liittyvst sisusta ja yritteliisyydest.Karjala-tietokantastin vuonna 2004 julkaisema sukututkimusopaskirja: Sukututkimuksen asiakirjaopas    kirjaan liittyv sukututkimussanasto Kehitystyön tavoite on mm. selvittää mahdollisuuksia yhtä henkilöä koskevien, eri kirkonkirjoissa olevien tietojen yhdistämiseen. Nimet pyritään myös normalisoimaan tiedonhaun helpottamiseksi. Your official starting point for studying in Holland, a small country with big opportunities

Edellisten lisäksi tietokannanhallintajärjestelmät tarjoavat välineitä tiedon hakemiseen liittyvien toimintojen tehokkuuden tarkastelemiseen. Vaikka esimerkiksi opintojen seurantaan liittyvä järjestelmä sisältäisi tiedot kaikista Helsingin yliopiston opiskelijoista (n. 35000) sekä kaikista kurssisuorituksista (rutkasti), tulisi tietokantaan tehtävien kyselyjen toimia nopeasti. Edellä mainittu tietomäärä on esimerkiksi Amazon-verkkokaupan mittakaavassa hyvin pieni.Avoin AMK ja täydennyskoulutus avoinamk@xamk.fi Katso tarkemmat yhteystiedot: Avoin AMK ja täydennyskoulutus

o  haettiin ' liian nuoria ' tietoja. Internetin hakupalveluohjelma rajaa tapahtumat  -tietosuojalain ja kirkkolain mukaisesti- 100 vuotta vanhempiin tapahtumiin. HisKi-tietokanta on yleens 1700-luvulta noin 1800-luvun puolivliin - yleens ennen vuotta 1870 syntyneisiin. Jokaista ongelma-alueen käsitettä kuvaa tietokantataulu. Tietokantataulun sarakkeet kuvaavat käsitteen attribuutteja, ja kukin tietokannan rivi vastaa yhtä käsitteen ilmentymää. Uuden sukunimen saanti edellytt nimilautakunnan lausuntoa, jos haetaan nime neljnnen tai viidennen sukupolven nimist tai  nimi  nimen edellytt lausuntoa.

Etelisess ja lntisess Suomessa, Lounais-Suomessa ja Lnsi-Suomessa, miss vaikutti pohjoismainen perinne, tavallinen kansa rupesi kyttmn sukunimi vasta niinkin myhn kuin 1880-luvulla - viimeisimmt jopa 1910-luvulla.     Kirjan vinkit etenevt "sukututkimusvauhtia", eli kirja etenee askel askeleelta aloittelevan sukututkijan tist vaativimpiin tihin. Hyv kirja.

Luovutetun Karjalan kirkonkirjat saadaan tallennettua digitaalisesti

 1. Karjalan kannaksen taistelut. Karjalan kannas oli kaikissa maailmansotien välisenä aikana tehdyissä tilannearvioissa itärajamme uhanalaisin hyökkäyssuunta. Kannaksen tiestö ja rautatiet..
 2. Tietosuojamrysten takia nykyn vain seurakunnan tyntekij saa etsi materiaalia kansioista.  
 3. www.genealogia.fi Suomen Sukututkimusseura. Valitse valikosta >  Aloita sukututkimus. Sukututkimusvinkkej. Kirjasto. Keskustelupalsta. Sukututkijaluettelo. Sukuseurat. Sukututkimusyhdistykset. Henkilnimet. Lyhenneluettelo. 
 4. Eri seurakunnissa rippikirjat otettiin kyttn eri aikoihin.  Aluksi rippikirjaan saatettiin merkit vain henkilnimi ilman syntymaikaa ja -paikkaa. Vasta 1700-luvulla rippikirjamerkinnt tarkentuivat. 1800-luvulla rippikirjamerkinnt tarkentuivat edelleen. 1800-luvulla rippikirjaan merkittiin  mys henkiln rikosrekisteri.
 5. Kansallisarkisto on Arkistolaitokseen kuuluva valtion piirihallintoviranomainen, mill on  alueellisia arkistoja sek tutkimus- ja kehittmiskeskuksia. 

Luovutetun Karjalan kirkonkirjat ovat suvustaan kiinnostuneelle

 1. Tietokantataulu Opintosuoritus sisältää kolme opintosuoritusta Pihlalle ja kaksi opintosuoritusta Jonille. Pihla on saanut kursseista Ohpe ja Tikape arvosanan 5, kurssista Ohja arvosanan 4. Jonilla taas on kurssista Ohpe arvosana 2 ja kurssista Ohja arvosana 1.
 2. Kirjastoissa on mikrokorttien ja -filmien lukulaite. Nykyn monissa kaupunkikirjastoissa  materiaali on luettavissa mys digitaalimuodossa tietokoneella. 
 3. Kirjastot ovat viime vuosina kohentaneet sukututkimustietopalvelujaan. Kirjastoihin on mys koottu paljon sukututkimuksiin liittyv tietoa.  
 4. Luovutettujen alueiden tietoja lytyy HisKi:sta luovutettujen alueiden seurakuntien kirkonkirjoista, mitk on tallennettu  Kansallisarkiston Mikkelin arkistoon (Vinkki > Kirjoita hakulaatikkoon: mikkeli > tietoa aineistosta).  -Petsamon kuntaan liittyv henkikirjatietous lytyy Kansallisarkiston Oulun arkistosta.
 5. Resort Karjalan Helmi. Beachfront · Private beach. Situated by Lake Orivesi in Kitee, Karjalan Helmi offers en suite accommodation with kitchen facilities and forest or lake views

Matrilineaarinen tutkimus (lat. mater 'iti') eli naislinjatutkimus tuo lisvalaistusta muun muassa lketieteelliseen geenitutkimukseen tutkittaessa mm. solun energiatuottoyksikk, jossa on DNA:ta, eli mitokondrioita, joiden DNA periytyy ideilt tyttrille. www.saunalahti.fi/hirvela/historismi_sivut/nimetsivu.html Vanhat etunimet =>  nykyetunimet Valmis tietokanta koostuu 11,5 miljoonasta henkilötietueesta. Ne tulevat olemaan kaikkien vapaasti käytettävissä lukuun ottamatta 100 vuotta nuorempaa aineistoa. Karjala-tietokanta on oiva apuväline etenkin historian- ja sukututkimuksen käyttöön. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö Virastokatu 2 55100 Imatra virkistysaluesaatio [at] ekarjala.fi

Omakanta - Kanta.f

Olemme tietoisesti ja tiedostamattomasti kytköksissä lukemattomiin järjestelmiin. Kotien sähkön- ja vedenkulutusta seurataan elektronisesti, lehti- ja palvelutilaukset tehdään digitaalisiin järjestelmiin, säätiedot tulevat automaattisesti mobiililaitteeseen, suurin osa kommunikaatiosta tapahtuu sähköpostitse tai pikaviestinten kautta, kaupat seuraavat varastosaldojen kehitystä automaattisesti ostosten perusteella, sairaaloilla on sähköiset potilasrekisterit, yritykset tarjoavat räätälöityjä palveluita digitaalisen käyttäytymisen perusteella, ja niin edelleen.Pohjois-Karjalan Kulttuurirahasto tukee oman maakuntansa alueella tehtävää kulttuurityötä jakamalla vuosittain apurahoja ja palkintoja.Internet nopeana tiedonhakupaikkana avaa uusia mahdollisuuksia sukututkimukseen.  Internet on oikopolku sukujuurille. Internet vie nopeasti mm. kirkonarkistojen digitalisoituihin historiakirjoihin (HisKi) ja rippikirjoihin, mormonikirkon IGI-tietokantaan sek hakupalvelimien, arkistojen ja kirjastojen sukututkimustietoa tarjoaviin internetpalveluihin.  Kirkollinen vestkirjanpito perustuu Suomessa vuoden 1686 kirkkolakiin, miss papit mrttiin pitmn luetteloita syntyneist ja kastetuista, kuulutetuista ja vihityist sek kuolleista ja haudatuista [historiakirjat eli HisKi]. Ennen rippikoulua olevista lapsista kirjattiin mm. katekismuksen osaaminen ja lukutaidon kehittyminen [lastenkirjat; elleivt lastenkirjat olleet kytss, tiedot merkittiin rippikirjoihin]. Seurakunnan p[kirkon]kirjoihin eli rippikirjoihin luetteloitiin rippikoulun kyneet ja ehtoollisella kyneet. Lisksi luetteloitiin seurakunnasta poismuuttaneet  tai seurakuntaan muuttaneet. Kirkonkirjojen kieli oli ruotsi 1880-luvulle saakka. Ns. wanhat ksialat olivat kytss 1810-luvulle saakka. Aluejärjestöt Etelä-Karjalan Yrittäjät Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät Etelä-Savon Yrittäjät Helsingin Yrittäjät Hämeen Yrittäjät Kainuun Yrittäjät Keski-Pohjanmaan Hämäläinen tietokanta. 30.01. Aino Närkki

Tietokanta - Wikiwan

Haussa olevat ja hakuun tulevat ammatillisten tutkintojen ja tutkinnon osien esittelyt ja hakulomakkeet.. Karjalan tasavallan kuvaamotaiteen museon palvelin 1914-1922 sotaoloissa surmansa saaneet Sotasurmaprojektin Internet-versio on erillinen Kansallisarkisto-tietokanta. Nimitiedostossa on noin 40.000 henkiln tiedot. Etusijalla ovat maakunnassa syntyneet, siellä suoritettava tai siihen kohdistuva tieteellinen tai taiteellinen työ sekä maakunnallisesti merkittävät kulttuuri- ja kehittämishankkeet.Opettele arkistoimaan, niin et joudu asiakirjakaaokseen. Ensimminen toimenpide arkistoinnissa on, ett kootaan kaikki jrjestettvt paperit ja muu materiaali esimerkiksi isolle pydlle tai lattialle. Tmn jlkeen kydn materiaali lpi. Samalla voi jakaa materiaalia eri pinkkoihin aihepiirien ja kytn perusteella. Tarpeettomaksi kynytt materiaalia ei kannata varastoida vuositolkulla.

Historiakirjojen tietokanta eli HisKi-tietokanta  alkaa aukottomana 1600-1700 -lukujen vaihteessa ja luettelot jatkuvat 1800-luvun loppuun. Vanhimmat historiakirjat ovat maakunta-arkistoissa, ja historiakirjoista tehdyt mikrofilmit ja mikrokortit Kansallisarkistossa, maakunta-arkistoissa ja MAP-kirkon sukututkimuskeskuksissa. Historiakirjat  (HisKi) on termin epmrinen.  Historiakirjoilla tarkoitetaan kirkonkirjoissa olevia "henkiln henkilhistoriaan liittyvi tapahtumia" eli kolmea erilaista  asiakirjaluettelosarjaa: 1) syntyneiden ja kastettujen  luetteloa, 2) vihittyjen  luetteloa sek 3) kuolleiden ja haudattujen luetteloa. Mainitut sarjat - syntyneet, vihityt, kuolleet - ovat yleens samassa asiakirjasidoksessa, mik ksitt yleens 20-40 vuoden ajanjakson. Tiedot historiakirjoihin on merkitty aikajrjestyksess "pivkirjamaisesti", eli eri vuosien tiedot erikseen.Sukututkimuksessa tulee hyvin pian ongelmaksi suuri tietomr. Tietokoneella voi pit  suurta tietomr jrjestyksess. Shkisen sukututkimuksen etuna on se, ett haluttu tieto lytyy helposti ja nopeasti tekstinksittelyyn ja tulostukseen. Tietokantojen vaihto ja siirto ovat mys nopeaa ja helppoa verrattuna ksin tehtyyn eli manuaaliseen sukututkimukseen. Ksiteltess suuria tietomri on hyty tietokoneesta ja sukututkimusohjelmasta.  

Etelä-Karjalan liitto haastaa kaikki maakunnan kansalaiset, organisaatiot, järjestöt ja yhdistykset auttamaan digitaidoissa läheisiään. Auttamalla muita niissä digipalveluissa, joita itse osaa edes vähän.. Tahdo enemmän elämältäsi ja pankkisuhteeltasi. Meiltä saat asiantuntemusta ja toimivat ratkaisut raha-asioihisi ja tavoitteisiisi. Tervetuloa asiakkaaksi.. Tietokanta on järjestetty tietokoneen tallentama tietojen ja informaation kooste. Tietokannat ovat määrättyä tarkoitusta varten koottuja tiedostokokoelmia, joista hakumenetelmillä saadaan yksittäinen tieto tai tietoyhdistelmiä ja joita voidaan korjailla tai täydentää (päivitys) Sukututkijan keskeisin tietolhde sukututkimuksen alussa on yleens  kirkkoherranvirasto ja sen kirkonkirjat. Kansallisarkistoon, esim. Kansallisarkisto Oulu, on tallennettu 100-150 vuotta vanhemmat kirkonkirjat. Kansallisarkistossakynti voi nykyn olla asiointi netiss.

Valmis tietokanta koostuu 11,5 miljoonasta henkilötietueesta. Ne tulevat olemaan kaikkien vapaasti käytettävissä Karjala-tietokanta on oiva apuväline etenkin historian- ja sukututkimuksen käyttöön Sukukirja - jos sellainen on tehty suvusta/sukuhaarasta - nopeuttaa aina sukututkimusta, eli kaikkea ei tarvitse itse tutkia. Sukukirjan hakemistosta etsitn esipolveen liittyv henkil. Samalla lytyy henkiln liittyv perhetaulu, mist lytyy sukututkimustietoja. Taulusta lytyvt mys jatkotiedot (tieto esipolvesta ja jlkipolvesta).  -Sukukirjan tiedoissa voi olla puutteita tai virheit, mitk tulisi tiedottaa sukukirjan tekijlle.

Suurhousun väkeä: Karjala-tietokanta Internetissä - Kielikell

Etelä-Karjalan kesäyliopiston toiminta kevään aikana. Koronatilanteen ja koulutusten vähentyneen kysynnän vuoksi kesäyliopisto lomauttaa osan henkilöstöstään huhti- ja.. Vanhempien vihkimispiv  ja vanhempien lhtpaikkakuntatiedot lytyvt vihittyjen luettelosta.  2. Jlkipolvitutkimuksessa pyritn selvittmn suvun historiasta jonkun kaukaisen esi-isn eli valitun kantavanhimman  jlkelisjoukko historiasta nykypiviin saakka. Enni Ojutkangas, Jari Manninen, Orwi Manny Ameh, Веера В. Вило, Руп Олениус, Hiski Hämäläinen, Винсент Цан, Katja Jaskari, Olli Saarenpää, Маркус Мэсси. В темном зимнем лесу Финляндии.. Juhlakirjat ja  erilaiset historiatutkimukset, muun muassa seurakunnan, kunnan ja  kylien paikallishistoriat (kylkirjat) sek talousaluetta ja maakuntaa ksittelevt  historiakirjat. Mys erilaisista matrikkeleista ja tietosanakirjoista - etenkin vanhoista tietosanakirjoista - lytyy tietoa. Historiamateriaalista saa viitekehystietoa sek sukutietoa elvittvi mikrohistoriakuvauksia. Historiatiedon avulla avautuu kuva siihen aikaan, miss sukututkimuksen kohde/esisukulainen teki tytn sek huolehti perheestn.

tietokanta - Wikisanakirj

Opintotoimisto (tutkinto-opiskelu) Jätä viesti opintoimistoon Xinfo-palvelussa Katso tarkemmat yhteystiedot: OpintotoimistotAineisto on sukututkijoiden ja muiden kiinnostuneiden vapaasti käytettävissä. Aineiston tai sen osien julkaisemisesta painettuna kirjana, lehdessä tai internet-sivustoilla tulee sopia Karjalan Sivistysseura ry:n kanssa. Aineistoa julkaistaessa tai lainattaessa on lähteenä mainittava Karjalan Sivistysseura ry, Sampo-tietokanta sekä ao. aineiston ja sen tekijän nimi. Kyt selvitystysssi apuna mys hakukoneita, esim. Googlea. Erilaiset hakukoneet etsivt nettiin tallennettua tietoa [ei kuitenkaan suljetuissa tietokannoissa olevaa], eli joku on jo ehk tutkinut sukuasi. 

Hmeenlinnan arkisto Joensuun arkisto Jyvskyln arkisto Mikkelin arkisto Oulun arkisto Turun arkisto Vaasan arkisto Kitee Accommodations. Karjalan Helmi Pictures Tällaisia palveluita kehitetään jatkuvasti. Alla olevalla videolla on kuvattuna yhdysvaltalaisen ruokajätin Tescon toimintaa Etelä-Koreassa. Tesco muutti ruokatoimijoiden pelikenttää luomalla digitaalisia ostosmahdollisuuksia mm. kaupunkien metroasemille. Tuotteiden tilaaminen ja maksaminen tapahtuu kännykällä, ja tuotteet toimitetaan tilaajan kotiin.

Suomen punaisen ristin savo-karjalan piiri mukauttaa toimintaansa korona-epidemian vuoksi. SPR:n Savo-Karjalan piiri koordinoi järjestöjen auttamistoimintaa lninhallinnon asiakirjoista (henkikirjat, maakirjat, kymmenysluettelot), oikeuslaitoksen asiakirjoista sotilasasiakirjoista.   Lapsen sukunimi mrytyy syntymn perusteella. Lapsi saa syntyessn sen sukunimen, joka vanhemmilla on lapsen syntymhetkell, jos vanhemmilla on yhteinen sukunimi.   Jos vanhemmilla ei ole yhteist sukunime, lapsi saa sukunimekseen sen nimen, mink vanhemmat ilmoittavat lapsen sukunimeksi ja joka jommallakummalla vanhemmalla on ilmoitusta tehtess.  Jos vanhemmilla on yhteisess huollossa yhteinen alaikinen lapsi, saa lapsi sen sukunimen, mik on hnen sisaruksillaan.  Jos lapsen sukunime ei ole ilmoitettu kahden kuukauden kuluessa vesttietojrjestelmn, lapsi saa sen sukunimen, mik idill on silloin kun lapsen tiedot ilmoitetaan vesttietojrjestelmn.

Sukunimi tuli kaikille pakolliseksi Suomessa vasta vuoden 1920 sukunimilaissa, mik astui voimaan 1.1.1921. Suomessa oli vuodesta 1930 vuoteen 1985 voimassa laki, mink mukaan naisen oli naimisiin mennessn otettava miehens sukunimi.Pietarin kaupungin historiallisessa arkistossa sijaitsee Pyhn Hengellisen Konsistorin arkisto, mihin on tallennettu Vanhaan Suomeen (Viipurin lniin) kuuluneiden ortodoksiseurakuntien metrikkakirjat - eli luettelot syntyneist, kuolleista ja avioliitoista - sek kaikkien varsinaisten ortodoksiseurakuntien rippikirjat vuodesta 1736 lhtien.   Hankkeen aikana tietokantaan tallennetaan siitä puuttuvat 1,2 miljoonaa henkilötietuetta. Käsiteltävä aineisto on peräisin 1700-luvulta ja 1800-luvun alusta. Kokonaisuudessaan tietokanta kattaa vuodet 1700 – 1949. Suomen historian ja paikallishistorian bibliografioita sek opinnyteluetteloita on Jyvskyln yliopiston kirjaston tekem valikoima historin opiskelijoille, mutta mist on apua mys muille.  > Hakuvinkki: Etusivulta "hissill" alaspin > oikealla Pikalinkit: mm. Opinnyte- ja vitskirjahaku.   Самые новые твиты от Karjalan Liitto ry (@KarjalanLiitto): Karjalan Liitto 80 vuotta - Karjalan menetys loi tarpeen itsenäisten karjalaisten etujärjestölle. Tänään voimme ylpeinä sanoa..

Luovutetun Karjalan  ja Vanhan Suomen eli Viipurin lnin arkistot silytetn Viipurin maakunta-arkiston jatkopaikassa Mikkelin maakunta-arkistossa. Vastaavaa arkistomateriaalia on luetavissa mys Kansallisarkistossa sek Joensuun maakunta-arkistosssa.  Mikkelin maakunta-arkiston yhteydess olevassa Karjala-tietokannassa on historia- ja sukututkimusmateriaalia Karjalasta.   Suomen Sukututkimusseuran HisKi-tietokanta  > HisKi >  klikkaa kartalta Luovutettu Karjala -aluetta eli Laatokka-kohtaa.

Hiski karjalan tietokanta. Opiskelijaan liittyy yksi tai useampi kurssisuoritus. Sinisestä sivunumerolinkistä pääset katsomaan ko Recientemente, el tráfico de nuestro sitio web ha aumentado, por lo que muchos usuarios están viendo nuestro contenido y comentando en ellos. Asimismo, en vista de que esto se Hace más de 2 años.. Vaikka moni palvelu kerää tietoa palveluiden käyttäjistä ja siirtää toimintaa sähköiseen muotoon, ei käyttäjien tietojen kerääminen ole itseisarvo. Arvoa voi tuottaa käyttäjille sekä yritykselle myös muilla tavoilla. Alla olevalla videolla on esimerkki eräästä IKEAn tuotteesta: IKEA on digitoinut (eli siirtänyt sähköiseen muotoon) tuotteiden tietoja sekä tehnyt tuotteistaan kolmiulotteisia malleja, jolloin niiden tuonti osaksi sovelluksia on suoraviivaista. Alla kuvattu tuote tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden tarkastella miltä IKEAn tuote näyttäisi kotona.Poikkeuksen Ruotsissa muodosti nykyinen It-Suomen lnin alue. "Periytyvi sukunimi", eli ns. "nen"-loppuisia lisnimi, esim. Khkin(en)-nime,  savolaissuvut alkoivat yleisesti kytt nykyisen Savon alueella 1400 - 1600-luvuilla "omistusoikeudellisista" syist. Sukunimeksi muodostuvan lisnimen kytt helpotti muun muassa savolaisten talollisten verotusta ja vestkirjanpitoa. Kruunu sek sen virkamiehet suosivat sukunimiksi kehittyvien lisnimien kytt ja savolaisten uudisasutustoimintaa, koska "sukunimellisi" oli helppo seurata heidn uusilla asuinalueillaan.

KoiraNet Jalostus-tietokanta Suomalaissukutietoa etsittess on muistettava, ett kun nimet hakulaatikkoon kirjoitetaan, niin  ns. HisKi-muoto [yleens  ruotsinkielinen nimist] antaa yleens parhaan hakutuloksen. Lisksi on valittava maa (Finland), etenkin jos ei ole ns. nopeita yhteyksi, ettei hakuohjelma hae nimi koko maailman tietokannasta. Jos tietoa ei lydy, kokeile nimen/nimien erilaisia kirjoitusmuotoja sek yhdistelmtietoja (vanhempien nimet jne.). Saadussa hakutuloksessa saattaa olla virheit, koska tietokannassa ovat ne tiedot, mitk sinne on sytetty, eli tiedoista vastaa tiedon syttj.  

( 3 ) Kastetut ja syntyneet -hakulaatikolla saat tarkennettua hakua, esimerkiksi kyl/talo -haku sek vanhemmat ja perhe-haku). Perhe-haku (esim. hakulaatikkoon isn sukunimen ensimmiset kirjaimet sek idin sukunimen ensimmiset kirjaimet  tuo esille perheen lapset. Suomenmaan kartta 1898 Toimittanut I. Uschakoff. Weilin & Gs 1898. Www-esitys: Pauli Kruhse. 5. Oikean hakutiedon lhtkohtana tulee olla jokin mahdollisimman tarkka perustieto. Hakutulos paranee, jos tiedossa on esimerkiksi henkilst isn/idin nimi, syntymaika, kyl, tilannimi ja -numero. Saatu hakutulos antaa lhttiedot uusille hauille.

Alkuperisiin rippikirjoihin voi tutustua Internetiss Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen digiarkistossa, (klikkaa valikosta  > Kirkonkirjat) mihin on kirkonkirjojen mikrofilmeilt kuvattu kuvina  eri seurakuntien rippikirjasarjoja. Vanhimmat rippikirjat on kirjoitettu ns. vanhoilla ksialoilla. Kirkonkirjamateriaali alkaa nykyaikaan verrattuna 120 vuotta vanhemmista kirkonkirjoista.       * avioparille miehen sukunimi, esim. Matti Meiklainen ja Maija Meiklinen (o.s. Teiklinen)       * avioparille naisen sukunimi, esim. Matti Teiklinen (o.s. Meiklinen) ja Maija Teiklinen       * kummallakin avioparilla oma sukunimi silyy, esim. Matti Meiklinen ja Maija Teiklinen       * vaimolle kaksoisnimi, esim. Maija Teiklinen-Meiklinen[Suomessa nimien vliin tulee          viiva; muualla Euroopassa (samoin jos suomalainen vihitn avioliittoon muualla kuin          Suomessa) yhdysviivaa ei yleens kytet, esim. Maija Teiklinen Meiklinen].

Asutustoiminnan muistomerkki Evakkoäiti-muistomerkki Karjalan Liiton historiahanke. Karjalan Liiton historiahankkeesta kertova blogi ilmestyy aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina Ongelmia tuottaa ortodoksisukuja tutkiessa 1800- ja 1700-luvun kirkonkirjojen vanha venj  sek kyrillinen kirjaimisto ja vanhat ksialatyypit.  Viimevuosina venjnkielist materiaalia on kuiternkin ruvettu suomentamaan. Materiaalia on luettavissa Joensuun maakunta-arkistossa ja Joensuun maakuntakirjastossa sek Mikkelin maakunta-arkistossa ja Kansallisarkistossa. Suomen Sukuhistoriallinen Yhdistys (SSHY) ry  aloitti 2000-luvun alussa Suomen seurakuntien alkuperisist rippikirjoista kuvattujen mikrofilmien skannaamisen tietokoneelle ja saadun kuvatietokannan siirtmisen Internetiin. Eri alueiden sukututkimusyhdistysten tyn tuloksena digitoidut kirkonkirjat kuvina ovat jo kattavasti netiss. Mys muuta materiaalia on digitoitu. Karjalan luovutetun alueen osuuskauppaliikkeen historia

Jo ennen vanhaan oli kytss nykynimi muistuttavia yksilnimi, esimerkiksi miesnimin: Ahtia (Ahti), Pivi, Kaleva, Kullervo, Kauko (toisintonimen Kaukovalta/Kaukamieli), Unto, ja naisnimin: Aino, Kylli, Tuulikki. Kytss oli mys nimi, mitk meist nyt saattavat tuntua vanhattavilta, esimerkiksi Kukurtaja, Lemmitty, Toivottu, Kalpa, Sepp, Tietv, Vilja ja ij. (Karskela 1983, 291.)Sukututkimus on siis erilaisten lhteiden rinnakkaiskytt, eri lhteist saatujen tietojen vertailua ja yhdistely,  todennkisesti nin on  johtoptksi  ja  edelleen tiedonhankintaa johtoptstiedoista.  Saatu "faktatieto" on voimassa siihen saakka, kunnes tulee uusi faktatieto. "Kyseenalaisia tietoja" ei kuitenkaan pid laittaa sukukirjoihin tai muihin sukujulkaisuihin. Jos laittaa olettamuksia, niin on kerrottava, miksi. Mys tekstiss tulee asian/olettamuksen nky: "On todennkist, ett..."  -Hypoteesi  'olettamus' voi aktivoida muita sukututkijoita tuomaan esille 'saatuja omia tutkimustietoja asiasta'.   Tietokantasovellus/tietokanta/. Fetching latest commi

Rippikirjasta saadaan mys uutta sukutietoa, mm. vanhemmat-tiedosta lytyvt vanhempien syntymajat. Kankaanp, Matti J. (2004). Talon kertomaa. Opas talojen historian tutkijalle. Sukuseurojen Keskusliitto. BTJ Kirjastopalvelu. 154 s. TIETOKANTA. Vianmääritysoppaan avulla voit etsiä tunnettujen vikojen (häiriöiden) joukosta niiden ratkaisuja. Vianmääritysopas (excel) Yleinen tietokanta sisältää tietoja puolustajista Isänmaa, kuollut ja kadonnut..

ETELA-KARJALAN OSUUSPANKKI swift code. The bic codes below belong to ETELA-KARJALAN OSUUSPANKKI bank and/or any of its branches across all countries and cities in the world A detailed county map shows the extent of the coronavirus outbreak, with tables of the number of cases by county Karjalan Sissit- Karjalan Sissit [Reissue] [10th Anniversary Edition] [2012] - 12. Sakkijarven Polkka. (добавить в избранное) 02:52 Maanmittauslaitoksen karttapalveluista lytyy mys Karttakr-sivu (Google: karttakr), miss mielenkiintoisella tavalla esitelln  kartoitusta ja  Maanmittauslaitoksen palveluja. Luettelot seurakunnista ja kirkonkirjoista, mist on mikrofilmattu mikrofilmit  ja  mikrokortit. Mikrokorttiluettelossa mainittuja mikrokortteja  vuoden 2009 jlkeen vain kaukolainataan. Konvertoiduista eli rullafilmeilt kuvatuista korteista (lyhenne konv.) ovat tydelliset aineistot vain Kansallisarkistossa  ja Mikkelin maakunta-arkistossa. Muissa maakunta-arkistoissa on yleens alueen aineistot. Suomen Sukututkimusseuran puhtaaksikirjoittamien historiakirjojen (HisKi) mikrokorteista eli ns. SSS-korteista on mahdollisuus tilata kopioita kaukolainauksella Mikkelin maakunta-arkistosta.Esimerkiksi henkilörelaatio voi sisältää tietojoukkoina etunimet ja sukunimet. Tätä relaatiota vastaisi tietokantataulu, jossa on sarakkeet etunimi ja sukunimi, ja jossa kukin rivi vastaa yhtä henkilöä.

 • Euroopan meret peli.
 • Ikääntyneiden jalkaterveys.
 • Dino ferrari.
 • Osrs toad flax.
 • Toleranssi f8.
 • Dionne five quintuplets.
 • Budapest pitkä viikonloppu.
 • Pyhä vitus.
 • Kasvain pikkuaivoissa ennuste.
 • Iltalehti >/ uutiset.
 • Tanskalaiset taidemaalarit.
 • Corolla 1.8 t sport.
 • Derwent kynät.
 • Completely.
 • Hemmafruidealet 50 talet.
 • Suuri adressi 1899.
 • Kelloharrastajat joulukeräys.
 • Mikä on kunnanvaltuusto.
 • Tilapäiset liikennejärjestelyt katu ja yleisillä alueilla 2013.
 • Jogurttikastike falafel.
 • Tjäreborg välimeren risteily.
 • Vetolaatikot kaappiin.
 • Nälkä ennen kuukautisia.
 • Reinin liha kinkku hinta.
 • Baobabpulver bra för.
 • Parketin pesu ja hoito.
 • Luomukurssi.
 • Kc clinic konsultaatio.
 • Kosten flüssiggastank.
 • Harry potter land.
 • Suomen uskonto uutiset.
 • Ray ban aurinkolasit.
 • Naisen haluja lisäävä.
 • Koivukylä koulu.
 • Mitä on soveltava tutkimus.
 • Kaularankaleikkaus kuntoutus.
 • Jalkahoitaja oulu kotikäynti.
 • Kaliumjodidi apteekki.
 • Bröllop förr i tiden.
 • Yle puhe instagram.
 • Hannoverilainen.