Home

Kumppanuuskasvit

Lannoituksen ja maanparannuksen lisäksi viljelykierto ja kumppanuuskasvit parantavat kasvimaan kasvi... Varsinkin nuo kumppanuuskasvit on mielenkiintonen juttu, vähän koitinkin nyt kylvöjä tehä noiden mukaan. Ensimmäinen tulppaanikin kukkii. Tämä on viimenen hengissä oleva 'Jackpot' niistä parista.. Kumppanuuskasvit on kyllä mielenkiintoinen asia, johon kanattaa tutustua. Orvokkiherkut on Seemmailman saldoa. Saa nähdä mitää niistä kasvaa

kumppanuuskasv

Hyötytarhassa ja ruusupenkissä se on hyvä kumppanuuskasvi kirvojen ja muurahaisten karkottajana. Avokado Persea americana Avokadon siemen itää ruukkuun kylvettynä.. KUMPPANUUSKASVIT. Kuunliljoille sopivia kumppanuuskasveja on monia, mutta tässä 10 parasta kumppanuuskasvia puutarhassan Kumppanuuskasvit ovat hyvä tapa parantaa kasvien makua tai vaikkapa torjua tuholaisia sekä hometta. Kasvimaan tuhoja torjuvat kumppanuuskasvit löydät täältä Herkullista satoa viljelylaatikosta NÄIN ONNISTUT! 1. kasvatuksen tasapaino 2. taimikasvatus 3. hyvä maa 4. kastelu 5. lannoitus 6. kutsumattomat vieraat 7. kumppanuuskasvit 8..

Oletpa tehnyt perusteellisen tutkimuksen! Varmasti hyötyä niille, jotka näitä kasveja viljelevät.Joidenkin kasvien juuret erittävät aineita, jotka vähentävät tuholaisia tai pitävät ne loitolla. Samettikukan juuristo erittää rikkipitoista ainetta, joka vaikuttaa sukkulamatoihin. Samettikukkia kasvatetaan myös usein kaalien rinnalla tuholaisten harhauttamiseksi.Tämäntyyliset listat ovat kyllä mielenkiintoisia. Itse pääsen testaamaan kumppanuuskasveista tulevia hyötyjä ensimmäistä kertaa ensi kesänä. Perennalistauksesi kuulostaa kiinnostavalta projektilta. Tervetuloa lukijaksi!

Video: kumppanuuskasvi arkistot - Suomela - Jotta asuminen olisi

Nämä listat on kyllä hyödyllisiä! Kasvimaan suhteen oon jotain kasvipareja kokeillutkin, mm. sipulit ovat aina kasvaneet porkkanoiden kanssa.Samanlaista listaa oon suunnitellu tehdä perennojen osalta, on paljon helpompi sitten tulevaisuudessa suunnitella kukkaistutuksia, kun ei tarvii tietoa hakea aina uudelleen ja uudelleen. Kateviljely on hyväksi! Salvia on hyvä kumppanuuskasvi. 1 g = n siementä. Korjuu: Lehdet poimitaan nuorina aloittamalla korjuu alhaalta päin Sen lisäksi basilika parvekkeella ja ovenpielissä estää kärpästen ja hyttysten tuloa sisälle. Basilika on myös mainio kumppanuuskasvi tomaateille, sillä se torjuu lentäviä hyönteisiä..

Kumppanuuskasvit - Farmery O

Meillä ei ainakaan toistaiseksi ole kotiloita onneksi näkynyt, mutta kauhulla olen odottanut, milloin niitä ilmaantuu. Tsemppiä sinulle kotilotaistoon taas ensi kesänä. Ja hyvää ystävänpäivää! Itse tykkään ryöpätä ja pakastaa nokkosen. Nokkonen on myös hyvä kumppanuuskasvi esim marjapensaiden juurella, vaikka se ei aina niin nätille näytäkkään Hyötykasviyhdistys. Kasvimaan vuosi. Kumppanuuskasvit. LuomuTIETOverkko. Palstaviljelijän perunaopas Source: olemmepuutarhassa.fi kanariankrassi kesäkukka kesäkurpitsa koristekrassi krassi krassikaprikset kumppanuuskasvi kurpitsa köynnöskrassi pensaskrassi reunuskasvi.. Laitoin linkin sivupalkkiini. Sieltä pääsen tarvittaessa postaukseesi uudelleen ja toivottavasti joku muukin sieltä tänne ohjautuu. Sinun kannattaisi ehkä laittaa omaan sivupalkkiisi pikalinkki, sillä uusien postausten myötä tämä painuu alemmas ja luettelon sisältävää postausta saattaa olla työlästä löytää, ellei muista sopivaa hakusanaa tai ajankohtaa. Luettelo on sellaista perustietoa, jota tarvitsee vuosittain ja tieto on selkeästi kasassa. Taisit lukea ajatukseni, sillä hetki ennen postaustasi pohdin, mistä lähtisin etsimään tietoa, mitkä kasvit kannattaisi samaan viljelylastikkoon laittaa. Kiitos vielä kerran!

Eipä ole tullut kumppanuuskasveihin juuri perehdyttyä, sen tiesin että porkkana ja sipuli tykkäävät toisistaan. Tuo onkin vähän hankala juttu, kun tomaatti ja kurkku ei tykkää toisistaan, onneksi paprika ja tomaatti kuitenkin tulevat toimeen keskenään. Mulla on vain yksi kasvihuone, joten kaikki saisivat tykätä toisistaan ;)Kiitos, Saila! Ja kiitos vinkistä paprikan ja samettikukkien hyvästä kumppanuudesta, se tuosta taulukostani puuttuukin.

Kumppanuuskasvit - Biolan O

Superhyvä taulukko - tämä täytyy laittaa hyötykäyttöön. Näitä tulee aina välillä pohdiskeltua ja tämä kooste auttaa nyt hienosti löytämään sopivia ratkaisuja. Kiitos paljon! - mikä on vikana, jos... (...tätäkin olisin kaivannut jo vuosia sitten). - lannoittamiseen. - kumppanuuskasvit. - lajikevalintaan Oi, jopas olet laatinut mahtavan tietopaketin näppäräksi taulukoksi!Varmasti apua monelle!Lempeää ystävänpäivää!Havut ovat tuttu näky alppiruusujen rinnalla. Ne suojaavat keväällä ja kesällä paahtavimmalta auringolta ja talvella kylmiltä tuulilta. Tuijat ja marjakuuset luovat hyvän, tasaisen taustan värikkäille kukille. Aurinkoisemmalla paikalla alppiruusut viihtyvät vuorimäntyjen katveessa. Kuusen kanssa syntyy liikaa juuristokilpailua ja varjostuskin on liiallinen, joten sen istuttamista alppiruusujen välittömään läheisyyteen tulee välttää.

Kumppanuuskasvit

Kumppanuuskasvi: Valkoapila - Royal Queen Seed

Hei, laitan tähän viestiksi, vaikka ei liity tähän kirjoittamaasi aiheeseen. Onko bokashi, aktivoitu mikrobi, sinulle tuttu juttu? Se on Japanissa 80-luvulla kehitetty aine, jossa on maitohappobakteereita, fotosynteesibakteereita ja hiivasieniä. Ainetta, rouheena tai nesteenä, voi käyttää maan parannukseen, puhdistamiseen (siivoukseen), kompostointiin. Meillä käytetään EM-A liuosta laimennettuna kompostoivassa puuceessä kesäisin (samassa käsittelyssä biojäte) ja kesä riittää kompostoitumiseen hyvin. Viidakkotohtorin sivustoilta löytyy ensitietoa ja erilaisia tuotteita tutkittavaksi, lisätietoa hanakasti googlettamalla. Tähän hätään en nyt ehdi etsiä sitä parasta löytämääni artikkelia, mutta erinomainen, täysin luonnonmukainen, loistava tuote, johon kannattaa tutustua ajan kanssa eikä välittää noista markkinoitavista muista bokashi”hömpötyksistä”. Oikein valitut kumppanuuskasvit saattavat myös vähentää tuholaisten aiheuttamia vahinkoja. Esimerkiksi voimakkaasti tuoksuvat yrtit, samettikukat..

Kumppanuuskasvit Puutarhahetki - suurien unelmien puutarhablog

Kumppanuuskasvit olivat monelle martalle uusi ja mielenkiintoinen aihe - lisää aiheesta voi lukea esim Hyötykasviyhdistyksen sivulta Sekaviljely - hallittu kaaos Kiitos! Toki saat linkittää tämän blogiisi. Kiitos vihjeestäsi lomittain kasvattamisen suhteen! Täytyy kyllä kokeilla sitä.

Keittiökasvien kumppanuuskasvit Hyötykasviyhdisty

Olipa perusteellinen taulukko, kiitos! Minulla ei ole kokemusta pinaatin kylvämiestä jo syksyllä. Siitä kuulisin mielelläni lisää. Kumppanuuskasvit torjuvat tuhoja kasvimaalla. Kumppanuuskasvit ovat jokainen omalla tavallaan kasvimaan supersankareita, mutta muutama on vielä ylitse muiden Kiva, jos taulukostani on sinulle hyötyä! Ja kaikin mokomin voit linkittää tämän postauksen omaan blogiisi. Mitä useampi saa taulukostani vinkkejä, sen parempi. :) Kumppanuuskasvi voidaan valita myös siksi, että se tuottaa tuhohyönteisiä karkottavia yhdisteitä. Samettikukat erittävät pistäväntuoksuista haihtuvaa öljyä, joka karkottaa.. Title : L’utile Comment : Reçu très vite Joindre l’utile à l agréable

Alppiruusujen kumppanuuskasvit - Tahvose

Luonnossa valintaperusteet ovat tiukat: maalaji, kosteusolosuhteet, valoisuus, lämpimyys ja tuulisuus vaikuttavat kasvien valkoitumiseen tietyille paikoille. Tästä syystä se on myös hyvä kumppanuuskasvi muille viljelykasveille kuten perunalle ja kaalille. Hamppu kestää hyvin hallaa Kumppanuuskasvit - Wikikko - koko kansan taitopankki. Löydä tämä ja muuta käyttäjän Raija Puhakka taulusta Garden tips. Kumppanuuskasvit - Wikikko - koko kansan taitopankki Kiitos! Harmitti, kun olin syksyllä näitä jo käynyt läpi, ja en tietenkään nyt enää muistanut, mitä olin ajatellut minkäkin kaveriksi laittaa. Niinpä ajattelin vastaisen varalle tehdä yhteenvedon, jonka jatkossakin löydän helposti. Ja plussana vielä se, että taulukosta voi olla hyötyä muillekin. :) Hauskaa viikonloppua sinullekin!

kumppanuuskasvit (1) ..luovutta-van ja vastaanottavan kasvin lajista ja joskus myös lajikkeesta, käsittelytavasta (kate, multaus, uute, kumppanuuskasvi), viljelytoimenpiteiden ajankohdasta.. Kun kumppanuuskasvit on valittu oikein, ei jää puutarhurin murheeksi huolehtia tuhoöttiäisten torjunnasta, toivottomasta rikkakasvien kitkennästä eikä edes niin tiuhasta kastelusta

Sekaviljelyssä kasvatetaan rinnakkain kasveja, joiden kasvuajat ja ravinnetarpeet poikkeavat toisistaan. Pensastavat ja leveälehtiset kasvavat rinnakkain kapeakasvuisten lajien kanssa. Myös syväjuuriset ja matalajuuriset lajit kasvavat samassa penkissä.Kiinankaali on esimerkki houkutuskasvista, joka houkuttelee  tuholaisia muita kaaleja enemmän. Tuholaiset on helppo hävittää syöttikasvista. Olen käynyt läpi erilaisia listoja ja taulukoita kumppanuuskasveista ja toistaalta kasveista, jotka eivät sovi yhteen. Yhdistelin niistä it...

Video:

Mitä suosin yhdessä

Toivottavasti ensi kesänä tillisi kasvaisi paremmin. Se on ihan totta, ettei aina nämä kasvatukset onnistu, mutta kyllä se sitkeä yrittäminen välillä palkitseekin. :) Täytyy tehdä siirtoja ja löytää sopivat kumppanuuskasvit, sillä kaikki kukat ovat kauniita oikeanlaisessa seurassa ja paikassa. Ensi keväänä länsipihan keskipenkistä pitää raivata ruusu ja.. Sinitähtihyasintti (Camassia quamash) on viehättävä tulppaanien kumppanuuskasvi, muta kukinta on harmillisen lyhyt. Liekö koskaan viikkoakaan ollut kukassa Oman maan perunat ja porkkanat unelmalaatikon teemoja ovat kasvimaan kauneus, helppous ja kumppanuuskasvit. (PS: Ensimmäisestä unelmieni viljelylaatikosta voit lukea edellisessä.. Kumppanuuskasvit. Lisää vastaus. 1 2 Seuraava. Mulla kyllä on sellanen käsitys, että kumppanuuskasvit tartuttavat toisiaan kuten peruna rutto tomaattiin ja silleen tai suojaavat toisiaan

Hauska, että pidit! Pistän tänne postausta syyskylvöjeni kuulumisista, kunhan näen lähtikö niistä mikään kasvuun. Valitessasi alppiruusulle kumppanuuskasveja, huomioi kukinta-ajat. Alppiruusujen kukinta-aika on kesäkuussa. Valitsemalla kasveja, jotka kukkivat tämän ajan ulkopuolella, saat pihaan jatkuvampaa kukintaa.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.Täydessä loistossaan kukkivat alppiruusut  ovat upea näky. Tummanvihreä, vahapintainen lehdistö ja sitä vasten hehkuvat voimakkaan väriset kukat näkyvät kauas. Parhaimmillaan alppiruusut ovat ryhmään istutettuina, jolloin pensaat saavat kaipaamaansa varjostusta juuristoalueelleen. Mäntymetsä tarjoaa latvuston läpi siivilöityvää valoa ja tarvittavaa varjostusta myös talvella. Mänty onkin oiva kumppanuuskasvi alppiruusuille. Kumppanuuskasvit ovat hyvä tapa parantaa kasvien makua tai vaikkapa torjua tuholaisia sekä hometta. Kumppanuuskasvatuksesta hyötyvät niin kasvit kuin koko puutarhakin ja iloakin riitt Jotkut kasvit viihtyvät yhdessä, toiset tuntuvat vihaavan toisiaan. Tämän linkin takana on melko kattava luettelo toisistaan pitävistä kasveista ja myös huonoista kumppaneista

Menetelmiä: * kateviljely. * kumppanuuskasvit. * kasvien sijoittelu. Suunnitteluperusteit Kotipuutarhuri pyrkii monipuoliseen kasviyhteisöön tavoitteena luonnonmukainen kasvivuorottelu. Siinä kasvit täydentävät toisiaan sekä mullan alla että pinnassa. Pyrkimyksenä on, että kaikilla taimilla on riittävästi valoa ja tilaa. Eri kasvilajien lannoitustarve otetaan huomioon penkkejä kunnostettaessa.

Ohjeet välilehdellä on seikkaperäisempiä ohjeita tietyistä kasveista, esimerkiksi parsasta, joka tuottaa satoa vasta kolmantena vuonna. Haluan lisätä exceliin vielä kumppanuuskasvit Kumppanuuskasvit - Wikikko - koko kansan taitopankki. Löydä tämä ja muuta käyttäjän Raija Puhakka taulusta Garden tips. Kumppanuuskasvit - Wikikko - koko kansan taitopankki

Kasvimaan kumppanuuskasvit - Luomulaaks

 1. news.cision.com/. Biolan Oy/. Viljelykierto ja kumppanuuskasvit parantavat makua ja satoa
 2. Basilika on hyvä kumppanuuskasvi tomaatilla kasvihuoneessakin. Viimevuotisen hyvän kokemuksen jälkeen basilikaa löytyy meillä vain kasvihuoneesta
 3. Minä tein tosiaan kumppanuuskasvitaulukon, se löytyy täältä https://puutarhahetki.blogspot.fi/2017/02/kumppanuuskasvit.html En saa tuota nyt tällä puhelimella..
 4. Terve ja kasvuvoimainen palkokasvi pyrkii hyö-dyntämään sitomansa typen omaan kas-vuunsa ja kumppanuuskasvi saa maasta typpeä palkokasvien kuolleiden..
 5. Toivottasti et pahastu. Otin screenshotin taulukosta, josta voin keväällä katsoa, miten noita kasveja oikein yhdistellään. Teitpä hyvän työn! Kiitos avusta jo etukäteen, sillä noissa hyötykasveissa olen vähän tumpelo.
 6. uutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Leikkipihat: Kumppanuuskasvit

kumppanuuskasvi kumppanuuskasvi -periaatteita Kumppanuuskasvit ovat nyt nousseet kunniaan, samettikukkia siksi laitan kasvariinkin kasvamaan, öttiäiset eivät tykkää niiden tuoksusta! Raakileita kuitenkin munakoisoissasi

Olisi kiva tietää noudattaatko joku lukijoista kumppanuuskasvi-mallia? Onko positiivisia kokemuksia? Mitkä yhdistelmät toimivat ja mitkä ei? Alppiruusut viihtyvät parhaiten happamassa, kosteahkossa maassa. Niille on eduksi kevyt varjo, etenkin keväällä. Mitä aurinkoisempaan paikkaan alppiruusut istutetaan, sitä tärkeämpää on, että kasvualusta pidättää hieman kosteutta ja juuristoalue on katettu. Täydessä varjossa kukinta jää heikoksi. Alppiruusuilla on hieno pintajuuristo, joten kumppanuuskasveiksi eivät sovi kasvit, jotka kilpailevat pintamaan kosteudesta ja ravinteista alppiruusujen kanssa. Esimerkiksi heinät ja isot rikkakasvit tukahduttavat helposti tiheän pintajuuriston, jolloin alppiruusun elinvoima hiipuu. Perunan rinnalle suunnittelin pinaattia, sillä se on hyvä kumppanuuskasvi perunalle. Kasvimaan kauneutta ja tuholaistorjuntaa, suunnitelmassa ilmentävät sametti- ja.. Kateviljely on hyväksi! Salvia on hyvä kumppanuuskasvi. 1 g = n. 200-300 siementä. Korjuu: Lehdet poimitaan nuorina aloittamalla korjuu alhaalta päin Kumppanuuskasvit ja Kannabis. Kumppanuuskasvien istuttamisen tarkoituksena on luoda tehokas ja itseään vahvistava polykulttuuri puutarhaasi tukemaan ja auttamaan kannabistesi kasvua jokaisessa..

Kumppanuuskasvit ja Kannabis - Royal Queen Seed

 1. kirjoittanut kumppanuuskasveista. Tässä on joka tapauksessa aiheesta hyvä taulukko, jota myös parvekepuutarhureiden kannattaa tutkia
 2. Artikkelit aiheesta kumppanuuskasvi , kirjoittanut kylakasvimaa. Avainsana: kumppanuuskasvi. Kolme sisarusta - Ja tällä kertaa ei puhuta Tsehovin näytelmästä
 3. Luin siitä Siemenestä lautaselle- kirjasta että tomaatin hyvä kaveri on Basilika. Odotellaan, kun Basilika on kasvanut niin hitaasti, josko vielä saadaan kunnon kumppanuuskasvit vierekkäin

Sitten huomasimme, että pitää ottaa huomioon kumppanuuskasvit .http://www.saunalahti.fi/meriam1/puutteenpera/kumppanit.html. Piti siirtää herneet toiseen paikkaan Hienoa perusteellista tutkimusta ! En ole lainkaan ollut tietoinen tuollaisista kumppanuusnäkökohdista.Katselen taulukoitasi silmät ymmyrkäisinä 😀 Onpa kaunis mansikkakuva 🍓Hyvää wiikonloppua ! Kumppanuuskasvit parantavat kasvimaan kasvien terveyttä, satoisuutta ja makua. Tietyt kasvit kasvavat erityisen hyvin vierekkäin ja silloin puhutaan kumppanuuskasveista Kurjen Puutarha. Tuotteet. Kumppanuuskasvit. Kumppanuuskasvit. Ikivanha keino torjua tuholaisia ja parantaa satoa sekä sen makua on ollut kumppanuuskasvien käyttö Kokosin alle tomaatin kumppanuuskasvit sekä tomaatin vihamiehet. Yhdistelin listoihin omia havaintojani sekä tietoa vuosien varrella lukemistani netti- ja lehtiartikkeleista ja kirjoista

Kumppanuuskasvit torjuvat tuhoja kasvimaalla - Bubblar

Kumppanuuskasvit Omavaraisuus Scoop

Artikkelit aiheesta kumppanuuskasvit , kirjoittanut Mari. Avainsana-arkisto: kumppanuuskasvit. Kumppanuuskasvien tuolla puolen - kiltojen rakentaminen metsäpuutarhaan Luonnossa kasvava valkeakukkainen siankärsämö on tuhattaituri kasvilääkinnässä, mutta myös erinomainen kumppanuuskasvi puutarhassa Sekaviljelmän suunnittelussa otetaan huomioon myös kasvien mieltymis- ja vieroksumisilmiöt eli hyvät naapurit ja huonot naapurit. Näin viljellyn kasvimaan sato on terveempi ja suurempi kuin erillisistä penkeistä saatu. Samalla kasvimaan ilme on koristeellinen ja kerroksellinen. Kumppanuuskasvit kaveriksi. Sadon määrää voi kasvattaa myös vuoroviljelyn ja kumppanuuskasvien avulla. Vuoroviljelyssä viljellään omissa lohkoissaan ravinnetarpeiltaan samanlaiset kasvit niin, että..

kumppanuuskasvit Pohjoinen permakulttuur

Kumppanuuskasvit - Wikikko - koko kansan taitopankki Vihannesten

Mitä sääntöjä noudatan?

Vinkkini kasvimaan tekoon: tee suunnitelma paperille huomioiden viljelykierto ja kumppanuuskasvit. Kylvä kasvimaalle myös kukkia! Kehäkukat ja samettiruusut ovat kauniita ja sen lisäksi ne auttavat.. Kortti 97 kumppanuuskasvit. Kortti 98 lannoittajia ja karkottajia kortti 99 kasvien hankinta

Tärkein edellytys kasvien viihtymiselle on valita kasvi istutuspaikan mukaan. Paahteiseen paikkaan i... Yksi syy siihen, että istutin valkosipulia kohopenkkiin on, että se kuulema on hyvä kumppanuuskasvi tomaatille ja suunnitelmissani oli laittaa kyseiseen kohopenkkiin.. Kesävihannista pensaista alppiruusujen seurassa viihtyvät monet happaman maan pensaat. Aikaista kukintaa tuovat magnoliat ja tietenkin atsaleat. Kesäkuussa alppiruusujen ohella kukkivat höyhenpensas, lumipalloheisi ja mahonia. Pitkälle syksyyn kukkivat hortensiat sopivat mainiosti alppiruusujen joukkoon. Happamassa maassa, alppiruusujen katveessa viihtyvät perennoista muun muassa jaloangervot, vuorenkilvet, kuunliljat ja kotkansiipisaniaiset...reunojen merkitys (edge effect) * funktiot * SADIMET * dragon dreaming * permakulttuuri puutarhan ulkopuolella Tekniikat/käsitteet: * hugelbed - kohopenkki * keyhole bed * kumppanuuskasvit..

Osa 3: Kumppanuuskasvit hyötypuutarhassa / Kipparin morsia

 1. Alkukesä on ihan surkean näköinen. Tsekkaa kumppanuuskasvit vaikka hyötärin sivulta. Niiden tarkoitus korostuu tällaisessa rajatussa tilassa
 2. Olen ollut hyvin kiinnostunut kasvien kumppanuudesta jo vuosia ja tarkkaan kylvösuunnitelmaa tehdessäni ajattelin juurikin noita asioita. Kokemuksen kautta olen huomannut, että paprikan kanssa kasvihuoneessa juurikin lomittain kun kasvattaa samettikukkaa, erityisesti sitruunantuoksuista kääpiösamettikukkaa, paprika hyötyy siitä erinomaisen paljon. Tämän oivallettuani paprikoitani kiusanneet kirvat häipyivät kokonaan ja sain hyvän puhtaan sadon!Tuo taulukkomuoto on erityisen helppolukuinen ja selkeä, asiat löytyvät siitä nopeaan. Teit hyvää työtä!
 3. Kumppanuuskasvit ovat sellaisia, jotka viihtyvät vierekkäin. Kasvi voi tarjota suojaa tuulelta (maissi), luovuttaa typpeä maahan (pavut), harhauttaa hyönteisiä (voimakkaasti tuoksuvat yrtit, sipulit..
 4. Tässä puutarhablogissa seurataan kasvuvyöhykkeellä IV sijaitsevan puutarhan elämää, unelmoidaan puutarhaan liittyvistä asioista ja pyritään tekemään näistä unelmista totta!

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Perinnetieto, esim. vuoroviljely, kumppanuuskasvit, kasvimaan kääntäminen. Kaupunkiviljely, esim. viljelysäkki, kasvusäkki perunalle. Puutarhanhoito kuun vaiheiden mukaan, esim.. Lajeja on tänä vuonna kuitenkin vähän vähemmän kuin vuosi sitten, ja jos viime vuonna kokeilin ruutuviljelyä niin tämän vuoden teemana ovat ilmeisesti kumppanuuskasvit

Alppiruusuille kumppaneita monilajiseen istutukseen

Luvussa kerrotaan, kuinka kumppanuuskasvit, kastelu tai valkaisu vaikuttavat vihannesten makuun. Savustamista, hapattamista tai hiostamista voidaan tehdä vielä sadonkorjuun jälkeenkin Kumppanuuskasvit. Kiinanruusun hoito - viljelyn taloudellinen puoli - kumppanuuskasvit Kumppanuuskasvit.pdf 10 MB

Osa kasveista on kavereita keskenään, ne tukevat toisiaan kasvamaan voimakkaiksi. Osa kasveista ei viihdy yhdessä, pidä ne erillään. Porkkanaa suojaavat kirvoilta: herne, salaatti, tomaatti, retiisi.. Muiden kasvien kasvua edistäviä lajeja ovat esimerkiksi kurkkuyrtti, kehäkukka, krassi ja kamomillasaunio. Ne siementävät helposti ja leviävät ympäriinsä. Taimien kannattaa antaa jäädä kasvamaan. Tai sitten pitäs taas tutkia asiaa jollain vieraalla kielellä. Mitähän 'kumppanuuskasvi' olisi enklanniksi

Tämä on lyhyt, enkä ole varma onko tämä edes määriteltävissä listaksi. Tässä on minulla vain yksi yhdistelmä. Nimittäin Kumppanuuskasvit ovat hyvä tapa parantaa kasvien makua tai vaikkapa torjua tuholaisia sekä hometta. Kasvimaan tuhoja torjuvat kumppanuuskasvit löydät täältä Hyvä postaus! Tuo lomittain oli itselläkin jo kokeilussa viime vuonna ja huomasin sen edut..eli kannattaa kokeilla. Ja tuo listasi on tosi kattava, itsekin olen sellaista kasaamassa..mutta sinä kerkisit ensin, eli luvallasi linkitän myös omaan blogiini .Ja kannattaa tosissaan hyödyntää tuota kumppanuuskasvi tietoa sillä se antaa parempaa satoa.Minulla on aika iso kasvilava (240x80x80 pit,kork.lev) mutta tarkoitus myös noita pienempiä tehdä villiyrteilleni ettei sekoa peltoon.. Hyvälle näyttää!Kiitos vinkeistä! Vuoroviljelyn lisäksi toinen termi, kumppanuuskasvit, eli esim. porkkana hyötyy persiljan kanssa samassa paikassa kasvamisesta ja samettikukkia on hyvä käyttää vaikkapa salaatin rinnalla.. Entisajan talonpojat hyödynsivät kumppanuuskasveja jo vuosisatoja sitten. Toivottavasti asiasta saadaan tulevaisuudessa lisää tutkimustietoa.

Kuukauden kasvi: pensaskrassi Olemme puutarhass

Kumppanuuskasvit kotipuutarhurin apuna eli mikä kasvi kannattaa istuttaa minkäkin kanssa, jotta saisi parhaan mahdollisen hyödyn Oikea kasvinaapuri saattaa vähentää tuholaisten aiheuttamia vahinkoja. Esimerkiksi voimakkaasti tuoksuvat yrtit, samettikukat, tomaatti ja sipuli harhauttavat tuholaisia. Opas pähkinänkuoressa: Viljelykierto ja kumppanuuskasvit. Kehäkukka karkottaa tuholaisia ja parantaa muiden kasvien kasvua. Colourbox Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.

Osa 3: Kumppanuuskasvit hyötypuutarhassa / Kipparin morsianLehtikaali — Tarhuri

Perunan kumppanuuskasvi! • vanha viljelykasvi härkäpapu on roteva-kasvuinen ja kylmänkestävä. • voidaan kylvää heti keväällä, kun maa on kylvökunnossa Tikut kupeellaan - sopiva kumppanuuskasvi valittu, mutta odottelen kuukalenterin mukaista suotuisaa kylvö- tai istutuspäivää. Yksi on minun kylvöpuuhissa varmaa - enää.. Mechelininkatu 51 00250 Helsinki 040-4557142 toimisto, info@hyotykasviyhdistys.fi 040-4557141 puoti, tilaus@hyotykasviyhdistys.fi

Romppala - Kumppanuuskasveja ja vuoroviljely

0.99 €. Valkoapila auttaa parantamaan mullan laatua ja antaa kasvuboostin kannabikselle. Kyseessä on täydellinen kumppanuuskasvi Add to Saved Items Product added to Saved Items, visit Tallennetut Tuotteeni -sivulle . Product added to Saved Items, visit Tallennetut Tuotteeni -sivulle . Ilmainentoimitus IlmainenPalautus HuomaamatonPaketointi Meillä viljellään luomusti, joten kumppanuuskasvit kasvavat yhdessä ja joka paikassa näkyy kehäkukkaa tuoholaisia torjumassa ja ruohosilppua katteena, laiska kitkijä kun olen

Elissa Eriksson (@elissa_eri) Твитте

Useimmat yrtit voidaan kylvää suoraan kasvupaikalle, mutta hyvän sadon varmistamiseksi ne kannattaa ... Keittiökasvien kumppanuuskasvit. Kasvi. Hyvä naapuri Vihannes Herne Kurkku Papu Porkkana Purjo Sipuli Tomaatti. Hyvä kumppanuuskasvi

Tähkälaventeli sopii ruukkuistutuksiin, aurinkoisiin perenna- ja kivikkoryhmiin sekä hyötytarhaan. Hyötytarhassa ja ruusupenkissä se on hyvä kumppanuuskasvi kirvojen ja.. Tässä sitä suunnitellaan! Aloitteleva hyötytarhuri on vielä toistaiseksi ihan pyörällä päästään. Kylvöjen suunnittelu on kuin miettisi kuninkaallisia illalliskutsuja: kenet voi istuttaa kenenkin viereen.. Nämä on kyllä mielenkiintoisia juttuja. Itse kokeilen ensi kesänä ensimmäistä kertaa istuttaa näiden ohjeiden mukaan. En varmaan ihan kaikille löydä parasta kumppania, mutta jos nyt edes suurimmalle osalle. Saa nähdä, miten kasvavat. Kasvihuoneessa tosiaan kurkut ja tomaatit kuitenkin usein kasvavat yhdessä, mutta ehkä ei välttämättä samassa multatilassa. Siellä kyllä voi joutua tekemään kompromisseja.

Etusivu — Tarhuri

Pensaskrassi on kurpitsoille hyvä kumppanuuskasvi myös sikäli, että se kukkii samaan aikaan kuin kurpitsat ja houkuttelee pölyttäjiä Täydellinen kumppanuuskasvi siis Palkokasvit sitovat ja luovuttavat typpeä muiden kasvien käyttöön. Esimerkiksi härkäpapu ja peruna kasvavat hyvin rinnakkain. Kumppanuuskasvit sopivat yhteen, koska ne hyötyvät toisistaan tavalla tai toisella. Kumppanuuskasvit. Sain erään lukijan viestistä innostuksen kirjoittaa hiukan kumppanuuskasveista Tänä vuonna kasvimaa on pitkän pohdinnan tulos. Mietittynä on kumppanuuskasvit ja vähän viljelykiertoakin, mikä ei tosin meidän alueella kamalasti kannata kun vaihdellaan perunamaan ja..

Punajuuri — Tarhuriruukkuyrtin_kasvatus_kotona — Tarhuri

Kumppanuuskasvi antaa toiselle kasville tuulensuojaa, toimii tuholaisten torjujana, parantaa makua tai antaa buustia kasvuun Arvostan kovasti kaikkia, jotka kaikkia näitä sääntöjä noudattavat ja näkevät vaivaa. Kumppanuuskasveja on paljon, samoin kasveja jotka eivät sovi yhteen. Jos haluat tarkemmin tutustua näihin, niin googlaamalla löytyy paljon listoja. Esimerkiksi Luomulaakson Marian blogissa on melkoisen kattava luettelo kumppanuuskasveista. Linkki tekstiin löytyy tästä. Siellä on kasvit jotka sopivat yhteen, ja ne joita pitää välttää istuttamasta vierekkäin. Se on kuitenkin hyvä kumppanuuskasvi tomaatille, ja kun sain Maijun lähettämässä lahjapakkauksessa myös pussillisen basilikan siemeniä, päätin antaa sille mahdollisuuden

 • Tykkimies ylilauta.
 • Bakteerin replikaatio.
 • Piorate proxy.
 • Mosasaurus vs megalodon.
 • Rauma tulipalo.
 • Havaijilaisia nimiä.
 • Krokning tunisisk virkning.
 • Likström eller växelström i vägguttaget.
 • Paavalin matka roomaan.
 • Pearl buck författare.
 • How to connect xbox one s controller to pc with bluetooth.
 • Swat 4 price.
 • Sara leipoo reseptit.
 • Meal prep astiat.
 • Tampereen takkapalvelu.
 • Papageienpark deutschland.
 • Hallita kieli englanniksi.
 • Side effects leffatykki.
 • Uusi opetussuunnitelma.
 • Sarjakuva antikvariaatti.
 • Valkosuklaa laktoositon.
 • Maasotakoulu hakeminen.
 • Pdf xchange editor portable.
 • Nöyryys.
 • Dulcinea.
 • Ellos kuvasto.
 • Shelton blake.
 • King arthur wikipedia 2017.
 • Chrome for android.
 • Louisiana ruoka.
 • Farfalle.
 • Dos 2 cemetery.
 • Archipelago lines oy.
 • Fin est kokemuksia 2017.
 • Ruskea villakoira.
 • Google adwords hinta.
 • Thaimaa rangaistukset.
 • Kirja kärkkäinen.
 • Aasianpääskykahlaaja.
 • Touhula nättinummi kokemuksia.
 • Hämäläisten ylioppilassäätiö.